2. 1. 2015

Crostini s hovězí šunkou a křenem


Skvělé chuťovky podle Apetitu. Jako podklad jsou netradičně použité chlebové slané lupínky místo pečiva a hovězí šunka místo vepřové.

Přísady

  • 24 chlebových lupínků (např. 7Days Bake Rolls, Bruschette nebo Maretti)
  • 100 g hovězí šunky (např. poctivé hovězí v pepři od Kosteleckých uzenin)
  • 4 lžíce čerstvého smetanového sýra (např. lučina, žervé)
  • 1 lžíce čerstvě strouhaného křenu
  • sůl, pepř
  • zelenina (např. barevné papriky nebo ředkvičky)
  • lístky bylinek (např. petrželka)
  • dozdobit můžeme i nakládanými brusinkami

Postup

Smícháme sýr a křen, osolíme a opepříme (se solí opatrně, chlebové lupínky jsou slané). Namažeme na chlebové lupínky, obložíme nakrájenou hovězí šunkou a ozdobíme zeleninou, příp. brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat