2. 1. 2015

Pomazánka z uzené ryby a křenu


Na Silvestra jsem zkusila rybičkovou pomazánku ve svátečnější úpravě. Není z ryb v konzervě ale z uzené makrely, použít můžete ale i uzeného pstruha.

Přísady

  • 1 menší makrela (příp. pstruh nebo halibut)
  • 2 lžičky strouhaného křenu
  • 140 g čerstvého smetanového sýra (např. lučina, žervé nebo kombinace)
  • šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • pečivo, čerstvá zelenina a snítky kopru k podávání

Postup

V míse prošleháme sýr s křenem, citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Rybu rozmělníme prsty na sousta a spolu s koprem přimícháme k sýru.

Mažeme na pečivo a doplníme ji čerstvou zeleninou a dozdobíme snítkami kopru.

Žádné komentáře:

Okomentovat