14. 1. 2015

Jablečné bábovičky s javorovým sirupem


Nemám žádnou krásnou formu na bábovičky, tak jsem tenhle recept od Dity P. upekla v klasické formě na muffiny. Nedávala jsem do ní papírové košíčky, ale vymazala jsem ji máslem a vysypala hrubou moukou. Vyklopit šly krásně a jsou výborné. Trochu jsem si recept upravila, ubrala jsem máslo i cukr, níže uvádím moji upravenou verzi.

Přísady

    • 370 g polohrubé mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • 180 g másla, rozpuštěného (část jsem použila na vymazání formiček)
    • 70 g hnědého cukru
    • 125 ml javorového sirupu
    • 4 vejce
    • 6 červených jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
    • 2 lžičky skořice 

     Na závěrečné obalení:
    • krupicový cukr
    • 1 lžička skořice

      Postup

      Smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Přidáme máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a důkladně vše promícháme. 

      Těstem naplním 12 dobře vymazaných báboviček o objemu 250 ml. 

      Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, nebo až se těsto přestane chytat na zapíchnutou špejli. 

      Hned po upečení bábovičky vyklopíme. V míse promícháme cukr se skořicí a bábovičky v něm opatrně obalíme.





      Žádné komentáře:

      Okomentovat