2. 1. 2015

Králík podle Dity P.

 

Jedna z nejlepších úprav králíka. Je z kuchařky Dity Pecháčkové, která bývala šéfredaktorkou časopisu Apetit.

Přísady

  • 1 králík, naporcovaný
  • 125 g másla
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl

Postup

Porce králíka osolíme a naskládáme do pekáče. 

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a mletou papriku, chvilku smažíme, aby se paprika rozvoněla, a pak přimícháme obě hořčice. Kastrůlek sundáme z plotny a ze všech stran králíka potřeme ještě teplou marinádou. Zbylou marinádou králíka zalijeme. 

Pekáč přetáhneme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.

Předehřejeme troubu na 200 °C. Pekáč s králíkem přikryjeme alobalem namísto fólie a dáme péct. Maso průběžně potíráme výpekem. 

Za tři čtvrtě hodiny alobal sundáme a do pekáče přilijeme mírně osolenou smetanu. 

Za občasného potírání pečeme dalších pětačtyřicet minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat