10. 1. 2015

Losos pečený v jogurtu, pečené brambory


Z ryb máme v našem jídelníčku nejčastěji lososa. Lze ho snadno sehnat čerstvý a výborně chutná i mražený z Ikea, kde ho občas koupíme. V mrazáku čeká na svou chvíli, až z něj něco dobrého připravíme. Abychom nedělali stále stejnou úpravu, snažím se v časopise nebo na internetu najít nové recepty. Tahle úprava je jednoduchá, rychlá na přípravu a losos se peče v troubě spolu s přílohou.

Přísady

  • 125 ml bílého jogurtu řeckého typu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce najemno nasekaného kopru
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • sůl
  • pepř
  • cca 600 až 700 g filet z lososa 
  • brambory, oloupané a nakrájené na klínky
  • klínky citronu k podávání
  • zelenina k podávání

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

Jogurt smícháme s hořčicí, koprem a petrželkou, dochutíme solí a pepřem. 

Lososa položíme na plech vyložený papírem na pečení kůží dolů a potřeme ho ochuceným jogurtem.

Pečeme asi 15-20 minut. 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat