22. 1. 2015

Tymiánové bulky s česnekovým máslem


Domácí pečivo přijde vždy k chuti. Poslední dobou ho dělávám málo, když se mi ale dostal do ruky únorový Apetit, bylo rozhodnuto, že tyhle tymiánové bulky musím brzy vyzkoušet. Jak je mým zvykem, recept jsem si trochu upravila, přidala jsem tmavou chlebovou mouku.

Přísady

  • 320 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 250 g tmavé chlebové mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 6 g sušeného droždí
  • 2 lžičky tymiánu (použila jsem čerstvý, může být ale i sušený)
  • 100 g sýra fontina nebo gruyere nebo goudy
  • příp. mléko na potření
 K podávání:
  • svazek čerstvého tymiánu
  • 100 g změklého másla
  • 3 stroužky česneku, utřené

Postup

V domácí pekárně necháme zadělat kynuté těsto. Po vykynutí ho rozdělíme na 16 kousků a do některých (nebo všech) zabalíme po kostičce sýra. 

Na plechu necháme ještě asi půl hodiny dokynout. 

Poté potřeme mlékem a v předehřáté troubě na 210 stupňů asi 10 až 15 minut upečeme.

Máslo utřeme s česnekem a podáváme v mističce k bulkám (do nich můžeme udělat na vrchu zářez a vložit snítky tymiánu).





Žádné komentáře:

Okomentovat