13. 1. 2015

Vepřové steaky s maďarskou paprikovou omáčkou


Chcete si dát jídlo, které vás zahřeje? Vyzkoušejte verzi maďarské omáčky od Jamieho Olivera.

Přísady

Omáčka:
  • 2 různobarevné papriky
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 bulva fenyklu
  • 1 jablko
  • olivový olej
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 4 bobkové listy
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 700 g passaty

Maso:

  • 500 g vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička mletého koriandru

K podávání:

  • 1 hrnek celozrnné rýže
  • 70 g rukoly
  • 1 citron
  • 4 lžíce bílého jogurtu

Postup

Zeleninu nakrouhejte v robotu a na oleji opékejte spolu s bobkovým listem, česnekem a paprikou.

Maso nakrájejte na 8 plátků, lehce je poklepejte pěstí a pak potřete solí, pepřem, koriandrem a lžičkou oleje. Osmažte na pánvi.

K zelenině přidejte ocet a passatu, okořeňte podle chuti. Rukolu promíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli a pak většinu rukoly vmíchejte do omáčky. 

Na omáčku rozložte plátky masa, posypte zbylou rukolou, zakapejte jogurtem, posypte lístečky fenyklu a podávejte s kyprou rýží.



Žádné komentáře:

Okomentovat