15. 1. 2015

Zapečené nachos


Inspiraci na toto pikantní a křupavé pohoštění jsem našla v červnovém Apetitu. Recept uvádím mnou upravený.

Přísady

  • 200g balení nachos
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 cibule, nakrájená nahrubo
  • 250 g kuřecího nebo krůtího masa, nakrájeného na co nejmenší kostičky nebo mletého
  • 1/2 konzervy scezených červených fazolí
  • 1/2 konzervy sekaných rajčat
  • 1 až 2 lžičky třtinového cukru
  • sůl
  • chilli omáčka podle chuti (cca 1 až 2 lžíce)
  • koriandr nebo petrželka
  • 100 g čedaru, nastrouhaného
  • limeka na dochucení
  • zakysaná smetana k podávání

Postup

Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a opékáme, dokud nezačne hnědnout, trochu osolíme. Přidáme fazole, rajčata, chilli a cukr a chvilku povaříme. Přimícháme koriandr nebo petrželku.

Na plech vyložený pečícím papírem nasypeme nachos, poklademe maso-fazolovou směsí a posypeme sýrem.

V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme asi 15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou.

Podáváme zakapané šťávou z limetky a se zakysanou smetanou.





Žádné komentáře:

Okomentovat