15. 1. 2015

Těstoviny s vinnou klobásou a brokolicí


Pokud nemáte rádi vinnou klobásu, můžete ji nahradit italskými vepřovými klobáskami.

Přísady

  • balíček krátkých těstovin
  • 1 brokolice, na růžičky
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 1 lžička semen fenyklu nebo rozmarýnu
  • sušené chilli
  • 400 až 500 g vinné klobásy
  • hobliny parmazánu k podávání

Postup

Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Asi 2 minuty před koncem k nim přidáme brokolici. Slijeme a necháme si asi 2 lžíce vody z vaření na později.

Na oleji necháme zpěnit česnek, fenykl nebo rozmarýn a chilli. Ze střívka k nim po kouscích vymačkáme klobásu a opečeme ji dozlatova.

Obsah pánve přesuneme k těstovinám a brokolici, případně přidáme odloženou vodu. Před podáváním posypeme pepřem a parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat