18. 1. 2015

Zapečené těstoviny s tuňákem a brokolicí

 
Rybu si nejvíc vychutnáme čerstvou. Občas ale neškodí sáhnout po konzervě. Tuňák patří mezi běžné konzervy, co má každý doma. Stačí jen dokoupit brokolici a sýr a rychlá večeře je připravena pro hladové strávníky.

Přísady

  • 2x 160 g kozerva tuňáka
  • 2x 400 g konzerva krájených rajčat s česnekem a bylinami
  • 350 g těstovin (dala jsem celý balíček)
  • 300 g brokolice
  • 200 g čerstvého smetanového sýra (např. lučina)
  • sůl
  • pepř
  • 100 g čedaru
  • 25 g strouhanky

Postup

Uvaříme těstoviny, na poslední 3 minuty přisypeme brokolici na růžičky. 

Rozehřejeme gril v troubě na 190 stupňů. 

Do rajčatové omáčky vmícháme sýr, poté promícháme s těstovinami a brokolicí a s okapaným tuňákem, osolíme a opepříme. 

Povrch posypeme strouhaným čedarem a strouhankou a grilujeme ve spodní části trouby zhruba 4-6 minut (pekla jsem na 200 stupňů na horkovzduch asi 10-15 minut) dozlatova.




1 komentář:

  1. Těstoviny jsem zkusila, byly moc dobré, už jsem je dělala dvakrát a vždy měli úspěch.

    OdpovědětSmazat