18. 1. 2015

Rizoto s kuřetem a žampiony


Tohle rizoto jsem poprvé jedla na lyžích, kde nám ho uvařil švagr. Moc nám zachutnalo, tak jsme si ho brzy uvařili i doma. 

Přísady

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • plátek másla
  • rýže vhodná na rizoto (Arborio) - cca 1 a půl hrnku
  • kuřecí nebo zeleninový vývar - o něco víc než půl litru
  • strouhaný parmazán
  • kuřecí prsa, nakrájená na kostky
  • žampiony, nakrájené na plátky

Postup

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, pak přidáme rýži Arborio a opražíme asi 2 minuty, aby se v másle obalila. Poté postupně příléváme horký vývar a občas promícháme. Trvá to asi 20 minut až 25 minut, než se rýže uvaří. 

Když už je rýže tak akorát, přidáme najemno nastrouhaný parmazán a promícháme.

Mezitím na másle osmahneme kuřecí maso (dobré je ho předem naložit do oleje a koření) a pokrájené houby a přidáme nakonec do rizota.

Žádné komentáře:

Okomentovat