18. 1. 2015

Kuře, mačkané brambory, smetanový špenát


Další recept podle Jamieho Olivera z mojí oblíbené kuchařky, kdy je celé menu hotové za 30 minut. Zkusila jsem si nastavit i stopky, nestihla jsem to jen o 5 minut :-) 

Přísady

Kuře:
  • sušené oregano
  • sladká paprika
  • 4x 180 g kuřecí prsa
  • 1 citron (vynechala jsem)
  • 300 g keříčkových rajčátek
  • několik stonků chřestu
  • 4 plátky prorostlé slaniny (bohužel jsem neměla, tak je to bez ní, s ní to je ale lepší!)
  • několik snítek čerstvého rozmarýnu

Brambory:

  • 700 g brambor (nejlépe malých, se slupkou)
  • několik snítek čerstvého rozmarýnu
  • dva bobkové listy
  • 6 stroužků česneku

Špenát:

  • svazek jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • muškátový oříšek
  • větší kousek másla
  • 400 g listového špenátu
  • 100 ml smetany
  • 25 g parmazánu

Postup

Brambory uvařte doměkka.

Jarní cibulku osmahněte na olivovém oleji, přidejte česnek, tymián, muškátový oříšek a trochu másla. Přidejte špenát a smetanu. Povařte a vmíchejte parmazán.

Maso posypte solí, paprikou a oreganem a na pánvi osmahněte na olivovém oleji s trochou másla. Smaže asi 4-5 minut, dokud nebudou obě strany opečené dozlatova. Do pánve přidejte rajčata a chřest a snítky rozmarýnu. Do pekáčku dejte citron rozkrojený na čtvrtky a přidejte všechno z pánve. Na kuře dejte slaninu a vložte na 14 minut pod gril.

Slijte brambory a nechte je chvíli vypařit. 

Na pánev, kde se opékalo maso, přidejte olivový olej, rozmarýn a bobkový list. Nasypte brambory, přidejte neoloupané stroužky česneku. Poklicí přitlačte brambory, aby se rozmáčkly. Nechte opékat a asi po 3 minutách obraťte.



Žádné komentáře:

Okomentovat