1. 2. 2015

Borůvkový trifle s pusinkami


Světoznámý dezert, britský trifle, může mít mnoho podob. Tahle borůvková verze je podle názoru mého i mého manžela zatím nejlepší, kterou jsme ochutnali. Sněhové pusinky jsem upekla domácí, ale nebojte se koupit hotové. Obzvlášť kolem Vánoc je mají v obchodech ve velkém množství. Uvedené množství je na 6 pohárů.

Přísady

  • 200 g mražených borůvek
  • 1 vrchovatá lžička škrobu + trochu vody
  • 200 g mascarpone
  • 100 g lučiny (v alobalu)
  • 250 g polotučného měkkého tvarohu ve vaničce
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce krupicového cukru (příp. podle chuti)
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 12-20 menších hotových sněhových pusinek (udělala jsem domácí ze 2 bílků)

Postup

Borůvky dáme do hrnce a na mírném ohni necháme za stálého míchání rozmrazit. Škrob rozmícháme v troše vody, přilijeme k borůvkám a necháme projít varem, aby směs zhoustla. Necháme vychladnout.

Mascarpone ušleháme s lučinou, tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým a krupicovým cukrem.

Smetanu ušleháme dotuha.

Do sklenic střídavě vrstvíme nalámané pusinky, borůvky, krém a šlehačku.







Žádné komentáře:

Okomentovat