11. 2. 2015

Kuře s čočkou na hořčici


Výborné jídlo z jedné pánve. Určitě si pořiďte zelenou čočku puy, nemusí se předem namáčet a drží si svůj tvar. Recept je inspirovaný únorovým Apetitem, udělala jsem ale drobné úpravy. V první řadě jsem použila stehenní kuřecí maso bez kostí a kůže, ve vývaru s čočkou krásně změklo, skoro se rozpadalo. Přidala jsem navíc mrkev a řapíkatý celer. Jako příloha je nejvhodnější pečivo a podle chuti můžete doplnit ještě rajčata.

Přísady

  • olivový olej
  • 4 nebo 3 kuřecí stehna, rozdělená napůl (dala jsem bez kostí a kůže)
  • sůl, pepř
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 250 g zelené čočky puy, propláchnuté
  • cca 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce creme fraiche nebo husté zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • příp. citronová šťáva
  • nasekaná petrželka
  • pečivo k podávání

Postup

Na oleji opečeme osolené a opepřené maso z obou stran. Vyjmeme a ve výpeku opečeme cibuli a zeleninu, po chvíli přidáme česnek, krátce orestujeme a vsypeme čočku. Zalijeme vývarem, vrátíme opečené maso a pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Poté odklopíme a vaříme další čtvrt hodinu, až se většina vývaru vstřebá a čočka bude měkká.

Odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici, příp. okyselíme citronovou šťávou a posypeme petrželkou.

Podáváme s čerstvým pečivem. 







Žádné komentáře:

Okomentovat