25. 2. 2015

Tvarohovo-bramborové ovocné knedlíčky


Moje zamilované jídlo v jakékoliv podobě - ovocné knedlíky. I manžel na naší svatbě při kvízu správně odpověděl, je vidět, že mě zná :-) Tenhle recept je od mojí maminky a chutná mi se všemi druhy ovoce. Každý knedlíček se na talíři rozkrojí napůl, přidá se měkký tvaroh, posype cukrem a polije máslem. Pokud jsou knedlíčky s jablky (jako na fotce), nesmí chybět posypání skořicí.

Přísady

  • 1 a půl tvarohu ve vaničce
  • 3 předem uvařené brambory, oloupané a nastrouhané najemno (příp. polovina sáčku bramborového těsta připraveného podle návodu)
  • sůl
  • 1 vejce
  • hrubá mouka podle potřeba (cca 2 až 3 hrsti)
  • ovoce - čerstvé nebo mražené (jablka, meruňky, ostružiny, jahody, švestky)
  • měkký tvaroh k podávání
  • moučkový cukr k podávání
  • rozpuštěné máslo k podávání
  • příp. skořice

Postup

Tvaroh, brambory, vejce, sůl a mouku smícháme do nelepivého těsta. Rozválíme tlustý váleček, který nakrájíme na plátky. Do každého plátku zabalíme ovoce, ale šetříme s těstem, má ovoce jen obalit a být ho přitom co nejméně.

Knedlíčky vaříme v dostatečném množství vody. Po vyndání je hned rozkrajujeme na poloviny, poklademe tvarohem, pocukrujem a polijeme máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat