26. 2. 2015

Podmáslová bábovka


Původně má být tato bábovka kefírová, ale omylem jsem koupila podmáslí. Podmáslí je řidší a méně tučné, tak jsem navíc přidala ještě zakysanou smetanu a přidala mouku. Nejdříve se mají ušlehat vajíčka s cukrem a poté přimíchat ostatní suroviny, já jsem ale všechno rovnou najednou promíchala a bábovka je výborná, nadýchaná a vláčná. Pokud máte radši sladší moučníky, můžete přidat víc cukru.

Přísady

  • 500 ml podmáslí
  • 120 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 2 dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g krupicového cukru
  • 450 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • příp. kakao

Postup

Vejce ušleháme s cukrem a pomalu přiléváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zašleháváme do vajec na střídačku s podmáslím rozmíchaným se zakysanou smetanou.

Část těsta můžeme obarvit kakaem.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 150 stupních asi hodinu (prvních cca 20 minut jsem pekla na 160 stupňů, poté jsem teplotu snížila na 150 stupňů).





Žádné komentáře:

Okomentovat