13. 3. 2015

Hruškové muffiny se skořicovou drobenkou


Lahodné, vláčné muffiny s křupavou drobenkou ovoněné skořicí. Použila jsem domácí hruškový kompot, klidně jej ale vyměňte za zralé čerstvé hrušky nebo jablka.

Přísady

  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 80 g cukru
  • 250 g kompotovaných hrušek (mohou být ale i čerstvé, případně jablka)
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 6 lžic slunečnicového oleje

Drobenka:
  • 50 g hrubé mouky
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 35 g másla
  • 25 g třtinového cukru

Postup

Připravíme si drobenku - buď prsty nebo v robotu se sekacím nožem. Dáme ji stranou.

Do větší mísy dáme mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl, cukr a vmícháme ovoce pokrájené na malé kousky.

V menší misce rozšleháme vejce s mlékem a olejem.

Do suchých přísad uděláme důlek a vlijeme tekutou hmotu. Opatrně promícháme, aby se všechny složky spojily, ale nemícháme příliš intenzivně a ne úplně dohladka.

Těsto naplníme lžící do muffinové formy, kterou jsme si předtím vyložili papírovými košíčky. Povrch každého muffiny posypeme drobenkou.

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut. Muffiny necháme ve formě 5 minut odpočinout a poté je vyjmeme na mřížku a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat