5. 3. 2015

Tortilly s mletým masem a zeleninou


Přijela návštěva, která má ráda mexickou kuchyni. Rozhodla jsem se je pohostit plněnými tortillami. Recept měl úspěch, tak mu právem patří místo mezi našemi oblíbenými jídly.

Přísady

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky oregana
  • 300 ml rajčatového pyré
  • 1 konzerva červených fazolí, slitých
  • 1 ledový salát, natrhaný na větší kusy
  • rajčata, pokrájená na plátky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 malý stroužek česneku, prolisovaný
  • 8 pšeničných tortill (např. celozrnných)

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, opékáme ho a vařečkou oddělujeme na malé kousky. Okořeníme ho, zalijeme rajčatovým pyré a dusíme asi půl hodiny, aby omáčka zhoustla. Poté vmícháme fazole a ještě asi 10 minut povaříme.

Zakysanou smetanu smícháme s česnekem.

Tortilly dáme do mikrovlnky a při plném výkonu necháme asi půl minuty prohřát.

Tortilly plníme masem, přidáme ochucenou zakysanou smetanu, ledový salát a rajčata.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat