8. 4. 2015

Krůtí s omáčkou z pečených paprik


Tohle jídlo je vlastně vylepšené kuře na paprice. Upečené papriky jsou příjemně nasládlé a krůtí maso je zdravější než kuřecí, nemusíte ani obírat kosti. My jsme si na tomhle jídle moc pochutnali, i Davídek vyjedl celou misku, což se často nestává.

Přísady

  • 4 červené papriky (kapie)
  • krůtí prsa, pokrájená na plátky
  • sůl, pepř
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • olivový olej
  • 100 ml vody nebo vývaru 
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • čerstvý tymián
  • příp. škrob rozmíchaný v troše studené vody na zahuštění

Postup

Papriky dáme do pekáčku a při 190 stupních je pečeme asi půl hodiny. Papriky by měli na několika místech zčernat. Ihned je zakryjeme alobalem, aby se zapařily. Po vychladnutí je oloupeme, vyndáme jádřince a rozmixujeme na pyré.

Na oleji opečeme z obou stran osolené a opepřené krůtí plátky. Vyjmeme je a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Zalijeme ji vodou nebo vývarem a přidáme paprikové pyré. Vložíme zpět plátky masa, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi půl hodiny. Poté maso otočíme, přidáme tymián, vlijeme smetanu a ještě chvíli necháme probublávat. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v troše studené vody.

Vhodou přílohou jsou těstoviny nebo bramborové noky.






 

Žádné komentáře:

Okomentovat