11. 4. 2015

Masové kuličky s mrkví, šťouchané brambory s pažitkou


Kuličky z mletého masa na italský způsob, s parmazánem, bylinkami a mrkví. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory a zeleninový salát nebo nakládaná červená řepa.

Přísady

  • 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
  • 1/2 rohlíku
  • cca 60 ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • lžička bazalky
  • 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžíce parmazánu
  • malá hrst hladkolisté petrželky, nakrájená nadrobno
  • 1 mrkev, nastrouhaná najemno
  • brambory
  • kousek másla
  • nakrájená pažitka

Postup

Rohlík natrháme na kousky a zalijeme mlékem, necháme pár minut odstát. Přidáme maso, sůl, pepř, koření, česnek, vejce, parmazán a dobře prohněteme (např. v robotu). Nakonec vmícháme petrželku a mrkev. 

Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě na 220 stupňů pečeme 15 až 20 minut dozlatova.

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je spolu s máslem a pažitkou.

Kuličky podáváme se šťouchaným brambory (nebo bramborovou kaší) a zeleninovým salátem nebo nakládanou červenou řepou.

Žádné komentáře:

Okomentovat