Kuličky z mletého masa na italský způsob, s parmazánem, bylinkami a mrkví. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory a zeleninový salát nebo nakládaná červená řepa.
Přísady
- 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 1/2 rohlíku
- cca 60 ml mléka
- 1 vejce
- sůl, pepř
- lžička bazalky
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžíce parmazánu
- malá hrst hladkolisté petrželky, nakrájená nadrobno
- 1 mrkev, nastrouhaná najemno
- brambory
- kousek másla
- nakrájená pažitka
Postup
Rohlík natrháme na kousky a zalijeme mlékem, necháme pár minut odstát. Přidáme maso, sůl, pepř, koření, česnek, vejce, parmazán a dobře prohněteme (např. v robotu). Nakonec vmícháme petrželku a mrkev.
Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě na 220 stupňů pečeme 15 až 20 minut dozlatova.
Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je spolu s máslem a pažitkou.
Kuličky podáváme se šťouchaným brambory (nebo bramborovou kaší) a zeleninovým salátem nebo nakládanou červenou řepou.
Žádné komentáře:
Okomentovat