7. 5. 2015

Housky s jogurtem a bramborovou kaší


Zbyla vám doma bramborová kaše? Proměňte ji ve vláčné domácí housky. Přidaný je i bílý jogurt, takže tyto housky jsou výborné i druhý den.

Přísady

  • 140 ml mléka
  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 g bramborové kaše
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 3 lžíce másla nebo oleje
  • 160 g tmavé pšeničné chlebové mouky
  • 280 g hladké mouky (+ další podle hustoty těsta)
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky droždí
  • rozšlehané vajíčko na potření

Postup

V pekárně si necháme vypracovat a vykynout těsto (nejdříve dáme tekuté a poté sypké přísady).

Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme housku ze 3 pramenů. Housky dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme ještě asi půl hodiny dokynout.

Vykynuté housky potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 až 30 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat