7. 5. 2015

Těstoviny se šunkou a hráškovým pestem


Rychlovka z květnového Apetitu. Nemám ale ráda mátu, tak jsem těstoviny vařila bez ní. I tak to bylo moc dobré.

Přísady

  • 400 g krátkých těstovin
  • mořská sůl
  • 400 g mraženého hrášku, povoleného
  • 1/2 svazku máty (vynechala jsem)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 100 g creme fraiche nebo zakysané smetany
  • 175 g plátků šunky, na nudličky

Postup

Na pesto si rozmixujeme polovinu hrášku s mátou, polovinou parmazánu a zakysanou smetanou. Můžeme ho příp. naředit 2 lžícemi vody z vaření těstovin.

Ve vroucí vodě vaříme těstoviny, asi minutu před koncem přisypeme polovinu hrášku. Scedíme (trochu vody si uchováme stranou) a vrátíme zpět do hrnce.

Těstoviny smícháme s připraveným pestem, přidáme šunku a zbylý parmazán a pokud je třeba, přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. 

Podáváme posypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat