6. 5. 2015

Piškotový dort


Chtěla jsem upéct něco lehkého, nepřeslazeného a nízkokalorického. Volba padla na klasiku - piškotový dort s ovocem a tvarohovým krémem.

Přísady

Korpus:
  • 5 malých vajec, žloutky a bílky zvlášť
  • špetka soli
  • 1 lžíce rumu
  • 140 g cukru
  • 200 g polohrubé mouky


Náplň:
  • meruňkový džem (příp. jiný podle chuti)
  • mražené maliny + mražené borůvky
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 1 velká zakysaná smetana (375 g)
  • 1 malý bílý jogurt
  • 1 vanilkový cukr
  • krupicový cukr dle chuti
  • 1 sáček želatiny

Postup

Bílky oddělíme od žloutků, žloutky dáváme do misky, do které jsme dali lžíci rumu. Bílky ušleháme se špetkou soli na hustý sníh, přidáme cukr a dobře jej zašleháme. Poté přidáváme žloutky, jeden po druhém. Nakonec vmícháme mouku.

Těsto rozetřeme do velké dortové formy vyložené pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme asi 20 až 30 minut.

Vychladlý korpus potřeme slabě džemem a posypeme ovocem.

Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na sáčku. Tvarohy rozmícháme se zakysanou smetanou, jogurtem a cukrem. Želatinu rozpustíme, vmícháme do ní lžíci krému a poté ji přimícháme do tvarohové hmoty.

Tvarohový krém natřeme na ovoce a dort necháme dobře vychladit.






Žádné komentáře:

Okomentovat