5. 5. 2015

Ostré kuře s kořeněnou rýží


Další náš oběd inspirovaný květnovým Apetitem, který je podle mého názoru velmi povedený. Ještě mám v plánu vyzkoušet několik receptů. Původně má být kuře naloženo v marinádě piri-piri, použila jsem ale sweet chilli omáčku, co jsem měla doma.

Přísady

  • 4 celá kuřecí stehna, rozdělená na horní části a paličky (nechala jsem je vcelku)
  • 6 lžic marinády piri-piri nebo jiné ostré chilli marinády
  • 1 lžíce oleje
  • 2 červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1/2 svazku jarní cibulky, bílá a zelená část zvlášť, nakrájená na kolečka
  • 4 lžíce rajského protlaku nebo passaty
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 400 g vařené rýže
  • sůl
  • zelenina nebo salát k podávání

Postup

Do každého kousku kuřete uděláme zářezy a promícháme s marinádou. Necháme v lednici alespoň 30 minut. Kuře dáme do pekáče, osolíme, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme dozlatova (pekla jsem hodinu).

V pánvi na oleji opékáme papriku a bílou část jarních cibulek asi 5 minut. Vmícháme rajský protlak a uzenou papriku a případně zředíme trochou vody. Vsypeme uvařenou rýži a dobře promícháme.

Rýži podáváme s kuřetem, posypané zelenou částí cibulek a se salátem nebo čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat