Další náš oběd inspirovaný květnovým Apetitem, který je podle mého názoru velmi povedený. Ještě mám v plánu vyzkoušet několik receptů. Původně má být kuře naloženo v marinádě piri-piri, použila jsem ale sweet chilli omáčku, co jsem měla doma.
Přísady
- 4 celá kuřecí stehna, rozdělená na horní části a paličky (nechala jsem je vcelku)
- 6 lžic marinády piri-piri nebo jiné ostré chilli marinády
- 1 lžíce oleje
- 2 červené papriky, nakrájené na kostičky
- 1/2 svazku jarní cibulky, bílá a zelená část zvlášť, nakrájená na kolečka
- 4 lžíce rajského protlaku nebo passaty
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 400 g vařené rýže
- sůl
- zelenina nebo salát k podávání
Postup
Do každého kousku kuřete uděláme zářezy a promícháme s marinádou. Necháme v lednici alespoň 30 minut. Kuře dáme do pekáče, osolíme, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme dozlatova (pekla jsem hodinu).
V pánvi na oleji opékáme papriku a bílou část jarních cibulek asi 5 minut. Vmícháme rajský protlak a uzenou papriku a případně zředíme trochou vody. Vsypeme uvařenou rýži a dobře promícháme.
Rýži podáváme s kuřetem, posypané zelenou částí cibulek a se salátem nebo čerstvou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat