12. 5. 2015

Květáková polévka s lučinou


Recept na tuhle krémovou polévku je z aktuálního Albert magazínu. Bohužel našemu Davídkovi moc nechutnala, nám ale ano.

Přísady

  • 2 lžíce másla
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 400 g květáku, na kousky (dala jsem cca 700 g)
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • 750 ml vody
  • 200 g lučiny
  • jarní cibulka, nakrájená na kolečka
  • krutony k podávání

Postup

Na lžíci másla osmahneme cibuli. Přidáme květák, okořeníme špetkou muškátového oříšku a osolíme a opepříme. Zalijeme horkou vodou a necháme asi 15 minut vařit.

Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme lučinu. 

Na zbytku másla osmahneme cibulku.

Polévku podáváme posypanou cibulkou a krutony.

Žádné komentáře:

Okomentovat