Vyzkoušela jsem další recept od Romana Pauluse z kuchařky z Lídlu. Opět jsme si pochutnali a už se těším, co vyzkouším příště.
Přísady
- olivový olej
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 až 4 velké mrkve, pokrájené na špalíky
- sůl, pepř
- 4 plátky vepřového masa (použila jsem 2 panenky nakrájené na medailonky)
- hrst hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 2 lahůdkové cibulky, bílá a zelená část zvlášť
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 50 ml suchého bílého vína (použila jsem červené)
- asi 100 ml vývaru (dala jsem vodu)
- brambory, mléko a máslo
Postup
Mrkev dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme lístky z jedné větvičky rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl až třičtvrtě hodiny (podle velkosti mrkve).
Maso osolíme, opepříme a pomoučníme. Zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran. Poté maso vyndáme na talíř. Do výpeku na pánvi přidáme kousek másla a najemno nakrájenou bílou část cibulky, necháme zesklovatět. Přidáme dijonskou hořčici a podlijeme vínem. Necháme povařit a podle potřeby podlijeme vývarem. Plátky masa vrátíme do pánve a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Před podáváním omáčku zjemníme kouskem másla.
Brabmory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme spolu s máslem a vroucím mlékem. Přimícháme zelenou část cibulky pokrájené nadrobno.
Žádné komentáře:
Okomentovat