24. 5. 2015

Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou, rozmarýnová mrkev


Vyzkoušela jsem další recept od Romana Pauluse z kuchařky z Lídlu. Opět jsme si pochutnali a už se těším, co vyzkouším příště.

Přísady

  • olivový olej
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 až 4 velké mrkve, pokrájené na špalíky
  • sůl, pepř
  • 4 plátky vepřového masa (použila jsem 2 panenky nakrájené na medailonky)
  • hrst hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lahůdkové cibulky, bílá a zelená část zvlášť
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 50 ml suchého bílého vína (použila jsem červené)
  • asi 100 ml vývaru (dala jsem vodu)
  • brambory, mléko a máslo

Postup

Mrkev dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme lístky z jedné větvičky rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl až třičtvrtě hodiny (podle velkosti mrkve).

Maso osolíme, opepříme a pomoučníme. Zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran. Poté maso vyndáme na talíř. Do výpeku na pánvi přidáme kousek másla a najemno nakrájenou bílou část cibulky, necháme zesklovatět. Přidáme dijonskou hořčici a podlijeme vínem. Necháme povařit a podle potřeby podlijeme vývarem. Plátky masa vrátíme do pánve a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Před podáváním omáčku zjemníme kouskem másla.

Brabmory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme spolu s máslem a vroucím mlékem. Přimícháme zelenou část cibulky pokrájené nadrobno.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat