Zbyla mi polovina svazku chřestu, balíček šunky a trochu sýra. Vznikl z toho dnešní moc dobrý rychlooběd. Uvedené množství je pro 2 osoby.
Přísady
- 1/2 svazku chřestu, odstraněné zdřevnatělé konce
- sůl
- 100 g kvalitní šunky, plátky
- 40 g strouhaného sýra ementálského typu
- 8 až 10 lžic smetany ke šlehání
Postup
Do menšího hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji a vložíme chřest, aby horní část nebyla ve vodě. Povaříme jen chvilku, chřest půjde ještě do trouby.
Kolem každého chřestu omotáme šunku a vyskládáme do jedné vrstvy do zapékací mísy. Na chřest nasypeme sýr a zalijeme smetanou.
Pečeme přiklopené v předehřáté troubě na 190 až 200 stupňů, až bude chřest měkký, cca 20 až 30 minut (podle toho, jak dlouho jsme ho vařili a jak byl tlustý).
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat