14. 5. 2015

Zapečený chřest se šunkou


Zbyla mi polovina svazku chřestu, balíček šunky a trochu sýra. Vznikl z toho dnešní moc dobrý rychlooběd. Uvedené množství je pro 2 osoby.

Přísady

  • 1/2 svazku chřestu, odstraněné zdřevnatělé konce
  • sůl
  • 100 g kvalitní šunky, plátky
  • 40 g strouhaného sýra ementálského typu
  • 8 až 10 lžic smetany ke šlehání

Postup

Do menšího hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji a vložíme chřest, aby horní část nebyla ve vodě. Povaříme jen chvilku, chřest půjde ještě do trouby.

Kolem každého chřestu omotáme šunku a vyskládáme do jedné vrstvy do zapékací mísy. Na chřest nasypeme sýr a zalijeme smetanou.

Pečeme přiklopené v předehřáté troubě na 190 až 200 stupňů, až bude chřest měkký, cca 20 až 30 minut (podle toho, jak dlouho jsme ho vařili a jak byl tlustý).

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.






Žádné komentáře:

Okomentovat