7. 6. 2015

Kuřecí placičky s bazalkou, bramborovo-mrkvové pyré


Recept na kuřecí placičky je z loňského červnového Apetitu. Inspiraci na pyré mám od mamky, určitě budu takovouhle kaši dělat častěji, je výborná.

Přísady

  • 600 g kuřecích prsních řízků, pokrájených
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 1 malá cibule, pokrájená
  • 5-6 snítek bazalky
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 2 malá vejce
  • 2 špetky kajenského pepře
  • sůl, pepř
  • olej


Pyré:
  • 5 až 6 větších brambor, oloupaných a pokrájených
  • 2 mrkve, oškrábané a nakrájené na menší kostky
  • sůl
  • vroucí mléko
  • kousek másla

Postup

Maso dáme do mixéru spolu s česnekem, cibulí, bazalkou, smetanou a vejci, okořeníme a přerušovaně mixujeme. Ale ne dlouho, aby se v hmotě zachovaly drobné kousky.

V pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu oleje a placičky opékáme z obou stran dozlatova, ale uvnitř měkké.

Brambory uvaříme spolu s mrkví v osolené vodě. Vodu slijeme a rozšťoucháme na pyré, přidáme mléko a máslo a vyšleháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat