9. 6. 2015

Rebarborové řezy podle Dity P.


Druhý recept z nové kuchařky Deník Dity P. a opět sladký :-) Ještě stále je k dostání rebarbora, tak jsem v obchodě neváhala a dva stonky koupila. K tomu vaničku jahod a rebarborové řezy jsou na světě. Díky ovesným vločkám chutnají trochu jako müsli. Je moc dobré doplnit řezy lžící zakysané smetany.

Přísady

  • 180 g hladké mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 200 g tmavého cukru (dala jsem 130 g)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 170 g změklého másla, nakrájeného na kousky


Na náplň:
  • 200 g rebarbory (dala jsem 280 g)
  • 250 g jahod
  • 1 lžíce citronové šťávy (vynechala jsem)
  • 100 g krupicového cukru (dala jsem 50 g tmavého cukru)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

Začneme náplní. Do hrnce dáme pokrájenou rebarboru a jahody, promícháme, zakryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni za občasného míchání pár minut, až ovoce lehce změkne. Cukr promícháme se škrobem a přidáme k ovoci. Za stálého míchání přivedeme k varu a asi minutu povaříme do zhoustnutí.

Smícháme mouku, ovesné vločky, cukr, sl a kypřící prášek. Přidáme máslo a prsty vypracujeme drobenku. Asi hrnek a půl odložíme stranou, zbytek natlačíme prsty na dno vymazané formy o rozměrech 26 x 36 cm (formu jsem vyložila pečícím papírem). Na těsto rovnoměrně rozetřeme náplň a posypeme odloženou drobenkou. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-35 minut.




 

1 komentář:

  1. Názor mlsouna:
    Chutná jako výborné müslli - jako bonus je to zdravější .

    OdpovědětVymazat