Je překvapující, že i tak malé množství jahod dodá zmrzlině výbornou jahodovou chuť. Díky smětaně je zmrzlina jemná. Je méně sladká, takže pokud máte radši sladší chutě, přidejte 10 až 20 g cukru.
Přísady
- 60 g jahod (asi 4 jahody)
- 50 g mléka
- 50 g moučkového cukru (pokud máte rádi sladší, cukr přidejte)
- 200 g zakysané smetany
- 75 g smetany ke šlehání
Postup
Jahody rozmixujeme s cukrem a mlékem a smícháme se zakysanou smetanou a smetanou ke šlehání. Pokud nebyly jahody v ledničce, dáme směs na chvíli vychladit.
Zmrzlinovač pustíme a vlijeme studenou smetanovou směs, necháme míchat 20 minut a hned podáváme. Zmrzlina má konzistenci trochu hustší točené zmrzliny.
Žádné komentáře:
Okomentovat