1. 7. 2015

Tvarohovo-borůvková zmrzlina


Oblíbili jsme si domácí zmrzlinu a ani tahle nás nezklamala. Spíše naopak, řadí se mezi ty velmi povedené. Příště ji zkusím i s jiným ovocem. Možná je to tvarohem, ale byla umíchaná za poloviční dobu, než ostatní zmrzliny.

Přísady

  • 250 g tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 75 g moučkového cukru
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 60 g borůvek (dala jsem mražené)

Postup

V mléce dobře rozmícháme cukr, přidáme tvaroh a smetanu. Umícháme dohladka a vmícháme borůvky (mražené jsem nerozmrazovala).
Do zapnutého zmrzlinovače vlijeme připravenou studenou směs a necháme míchat 10 minut (pokud by směs byla málo hustá, necháme míchat o chvíli déle). 
 
Ihned podáváme.

1 komentář:

  1. Názor mlsouna:
    Mám rád chuť borůvek a v kombinaci s tvarohem a v zmrzlém stavu se jedná o fantastickou dobrotu.

    OdpovědětSmazat