28. 8. 2015

Květákové makarony, salát se zelenou zálivkou


Tenhle recept od Jamieho Olivera patří k našim oblíbeným. Vařila jsem ho už několikrát a všechny návštěvy ho chválily, tak se nebojte ho vyzkoušet.

Přísady

Těstoviny:
  • 8 plátků pancetty
  • 1 velký květák
  • 500 g makaronů
  • 250 g vyzrálého čedaru, nastrouhaného
  • 4 silné plátky chleba
  • několik snítek čerstvého rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g creme fraiche
 
Salát:
  • bílé a červené čekanky (místo nich jsem použila polníček, ledový salát a okurku)
  • pár velkých listů bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ančovičky
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce bílého jogurtu

Postup

Na pekáč narovnejte pancettu a dejte opéct do trouby. Mezitím si uvařte těstoviny, přidejte k nim květák. Chléb rozmixujete v robotu spolu s opečenou pancettou a rozmarýnem.

Těstoviny sceďte, část vody ponechte. Do hrnce po vaření těstovin dejte část vody (cca 1/2 hrnku), zakysanou smetanu, česnek a sýr. Až je omáčka krémová, vmíchejte těstoviny s květákem.

Dejte do pekáčku a posypte strouhankou, pečte, až povrch zezlátne.

Umixujte suroviny na zálivku a nalijte ji na salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat