11. 9. 2015

Hovězí guláš s paprikou, špecle


Vrátili jsme se z dovolené, takže po delší době přidávám nový recept. Počasí je už chladnější, tak jsme dostali chuť na těžší jídlo - guláš. V Lidlu jsem poprvé koupila chlazené špecle a určitě je zařadím do našeho jídelníčku.

Přísady

  • 650 g hovězího masa (použila jsem kýtu), nakrájené na kostky
  • 3 cibule, nakrájené na drobno
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1 až 2 lžičky majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
  • voda nebo vývar
  • 1 nebo 2 červené papriky, nakrájené na proužky
  • střídka z chleba na zahuštění, příp. škrobová moučka rozmíchaná v troše vody
  • špecle k podávání (koupila jsem chlazené v Lidlu)

Postup

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Okořeníme, zalijeme vodou nebo vývarem (cca 300 ml) a dusíme do měkka (v papiňáku dusím půl hodiny). Pokud nemáte papiňák, možná bude potřeba přilít o něco víc vody nebo vývaru.

Do guláše přidáme proužky papriky a rozdrobenou střídku z chleba a ještě povaříme, až paprika změkne a guláš se zahustí (podle potřeby můžeme zahustit rozmíchaným škrobem ve studené vodě).

Špecle uvaříme podle návodu, slijeme je a podáváme ke guláši.

Žádné komentáře:

Okomentovat