8. 10. 2015

Hovězí s mrkví a bramborami


Vyzkoušela jsem další recept z říjnového magazínu Albert. Dušené maso, které se dělá společně s přílohou bude patřit mezi naše oblíbené. K jídlu byl doporučený chléb, ale nám stačily brambory uvnitř. V původním receptu se maso peče spolu se zeleninou 3-4 hodiny, ale postup jsem si změnila a uvádím ho v postupu.

Přísady

  • 3 lžíce olivového oleje
  • oříšek másla (vynechala jsem)
  • 1 cibule, nasekaná
  • hrst lístků šalvěje (dala jsem cca lžičku sušené)
  • 800 g hovězího masa, nakrájeného na kostky (dala jsem zadní)
  • sůl
  • hladká mouka na poprášení (vynechala jsem)
  • 6 mrkví, nakrájených na kousky
  • 2 pastináky, nakrájené na kousky (dělala jsem je o něco menší než mrkev)
  • 3 lžíce rajčatového protlaku (dala jsem vrchovaté)
  • 750 ml hovězího vývaru (dala jsem jen vodu)
  • 600 g oloupaných brambor, nakrájených na kostičky
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný

Postup

Na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli a opečeme. Osolíme, přidáme šalvěj, rozmarýn, česnek a protlak, který zarestujeme. 

Zalijeme vodou (dala jsem jen 500 ml, protože jsem použila papiňák, takže se skoro žádná tekutina neodpaří) a dusíme do poloměkka (v papiňáku jsem dusila 15 minut). 

Přidáme mrkev, pastinák a brambory a dále dusíme, až maso, brambory i zelenina změkne (trvalo mi to opět v papiňáku necelých 15 minut).

Žádné komentáře:

Okomentovat