Vyzkoušela jsem další recept z říjnového magazínu Albert. Dušené maso, které se dělá společně s přílohou bude patřit mezi naše oblíbené. K jídlu byl doporučený chléb, ale nám stačily brambory uvnitř. V původním receptu se maso peče spolu se zeleninou 3-4 hodiny, ale postup jsem si změnila a uvádím ho v postupu.
Přísady
- 3 lžíce olivového oleje
- oříšek másla (vynechala jsem)
- 1 cibule, nasekaná
- hrst lístků šalvěje (dala jsem cca lžičku sušené)
- 800 g hovězího masa, nakrájeného na kostky (dala jsem zadní)
- sůl
- hladká mouka na poprášení (vynechala jsem)
- 6 mrkví, nakrájených na kousky
- 2 pastináky, nakrájené na kousky (dělala jsem je o něco menší než mrkev)
- 3 lžíce rajčatového protlaku (dala jsem vrchovaté)
- 750 ml hovězího vývaru (dala jsem jen vodu)
- 600 g oloupaných brambor, nakrájených na kostičky
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
Postup
Na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli a opečeme. Osolíme, přidáme šalvěj, rozmarýn, česnek a protlak, který zarestujeme.
Zalijeme vodou (dala jsem jen 500 ml, protože jsem použila papiňák, takže se skoro žádná tekutina neodpaří) a dusíme do poloměkka (v papiňáku jsem dusila 15 minut).
Přidáme mrkev, pastinák a brambory a dále dusíme, až maso, brambory i zelenina změkne (trvalo mi to opět v papiňáku necelých 15 minut).
Žádné komentáře:
Okomentovat