27. 10. 2015

Králík na víně s rajčaty


Tahle úprava králíka nám moc zachutnala, budu ho takto péct určitě pravidelně.  Recept je z březnového Apetitu a pochází z Malty. Udělala jsem úpravu - čerstvá rajčata a rajčatovou pastu do omáčky jsem zaměnila za konzervu sekaných rajčat, a trochu si zjednodušila přípravu (necelou hodinu se mělo maso marinovat ve víně a koření, poté osušit a na oleji osmahnout ze všech stran).

Přísady

  • 1 králík, naporcovaný
  • sůl
  • olivový olej
  • 200 g cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • cca 300 ml červeného vína
  • konzerva sekaných rajčat
  • pár bobkových listů
  • šalvěj (použila jsem sušenou)
  • 3 větvičky třešňových rajčátek
  • fialové nebo černé olivy
  • 200 g mraženého hrášku

Postup

Porce králíka osolíme a dáme do pekáče. 
Na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme víno, sekaná rajčata a koření. Podle potřeby naředíme trochou vody. Přivedeme k varu a přelijeme králíka, přiklopíme. 

V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 2 hodiny. Po hodině nebo i trochu později přidáme ke králíkovi rajčátka (dala jsem je hned na začátku a byly úplně rozpadlé) a olivy a znovu pečeme. Na posledních 5 minut přidáme mražený hrášek.

Jako příloha je doporučovaný čerstvý chléb nebo špagety a spousta strouhaného sýra. My jsme měli rýži a skvěle se k tomu hodila, chutnaly by nám i brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat