Tahle úprava králíka nám moc zachutnala, budu ho takto péct určitě pravidelně. Recept je z březnového Apetitu a pochází z Malty. Udělala jsem úpravu - čerstvá rajčata a rajčatovou pastu do omáčky jsem zaměnila za konzervu sekaných rajčat, a trochu si zjednodušila přípravu (necelou hodinu se mělo maso marinovat ve víně a koření, poté osušit a na oleji osmahnout ze všech stran).
Přísady
- 1 králík, naporcovaný
- sůl
- olivový olej
- 200 g cibule, nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- cca 300 ml červeného vína
- konzerva sekaných rajčat
- pár bobkových listů
- šalvěj (použila jsem sušenou)
- 3 větvičky třešňových rajčátek
- fialové nebo černé olivy
- 200 g mraženého hrášku
Postup
Porce králíka osolíme a dáme do pekáče.
Na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme víno, sekaná rajčata a koření. Podle potřeby naředíme trochou vody. Přivedeme k varu a přelijeme králíka, přiklopíme.
V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 2 hodiny. Po hodině nebo i trochu později přidáme ke králíkovi rajčátka (dala jsem je hned na začátku a byly úplně rozpadlé) a olivy a znovu pečeme. Na posledních 5 minut přidáme mražený hrášek.
Jako příloha je doporučovaný čerstvý chléb nebo špagety a spousta
strouhaného sýra. My jsme měli rýži a skvěle se k tomu hodila,
chutnaly by nám i brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat