4. 10. 2015

Špíz s fetou v cuketových plátcích, česneková bageta, salát


Lehký, chutný, středomořský. Takový je dnešní recept, který se hodí jako večeře nebo oběd po syté polévce.

Přísady

  • feta nebo balkánský sýr, nakrájený na kostky
  • cherry rajčátka
  • cuketa 
  • čerstvý tymián
  • bageta
  • máslo, povolené na pokojovou teplotu
  • prolisovaný česnek
  • sůl, pepř
  • bazalka
  • oregano
  • ledový salát, nakrájený na nudličky
  • mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • sůl, pepř
  • dijonská hořčice
  • med

Postup

Cuketu nakrájíme na tenké proužky (nejlépe to jde škrabkou na brambory) a obalíme ji kolem kostek sýra. Spolu s rajčátky napichujeme střídavě na špejle.

Pečeme pod grilem asi čtvr hodiny.

Povolené máslo utřeme s česnekem, solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Natřejme jej na rozpůlenou bagetu a dáme do trouby rozpéct.

Salát smícháme s mrkví a připravíme si zálivku: prošleháme olej, ocet, sůl, pepř, hořčici a med a promícháme se salátem.

Špízy podáváme s bagetou a salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat