11. 10. 2015

Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem


Pokračuji ve zkoušení receptů z velmi povedeného říjnového magazínu Albert. Dnes jsme si pochutnali na skvělém podzimím jídle. Příště vyměním vepřové maso za kuřecí, máme ho raději, a přidám ještě navíc jablko. 

Přísady

  • 600 g vepřové panenky, nakrájené na plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 jablka, zbavená jádřince a nakrájená a osminky
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce bílého nebo červeného vinného octa
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř
  • bramborová kaše k podávání

Postup

Na pánvi na oleji opečeme osolené a opepřené plátky z obou stran dozlatova. Vyndáme je z pánve a dáme stranou odpočívat.

Do pánve dáme jablka, chvilku je opékáme a přidáme česnek, vlijeme sirup, ocet a trochu vody. Přivedeme k varu, vmícháme hořčici a do pánve vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo.

Chvíli dusíme, až je omáčka hustá a lepkavá.

Podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat