Pokračuji ve zkoušení receptů z velmi povedeného říjnového magazínu Albert. Dnes jsme si pochutnali na skvělém podzimím jídle. Příště vyměním vepřové maso za kuřecí, máme ho raději, a přidám ještě navíc jablko.
Přísady
- 600 g vepřové panenky, nakrájené na plátky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 jablka, zbavená jádřince a nakrájená a osminky
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce bílého nebo červeného vinného octa
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl a pepř
- bramborová kaše k podávání
Postup
Na pánvi na oleji opečeme osolené a opepřené plátky z obou stran dozlatova. Vyndáme je z pánve a dáme stranou odpočívat.
Do pánve dáme jablka, chvilku je opékáme a přidáme česnek, vlijeme sirup, ocet a trochu vody. Přivedeme k varu, vmícháme hořčici a do pánve vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo.
Chvíli dusíme, až je omáčka hustá a lepkavá.
Podáváme s bramborovou kaší.
Žádné komentáře:
Okomentovat