13. 10. 2015

Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou


Tentokrát jsem se v říjnovém magazínu Albert pouze inspirovala. Do rajčatové omáčky jsem přidala kořenovou zeleninu a kukuřici, takže je jídlo zdravější a podle mého názoru i chutnější.

Přísady

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 malá petržel nebo pastinák
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 konzervy sekaných rajčat
  • 1 lžíce rajského protlaku (nemusí být)
  • sůl
  • cukr podle chuti
  • 1 lžička bazalky
  • 2 konzervy tuňáka, slitého
  • 2 hrsti mražené kukuřice
  • 400 g těstovin
  • cca 200 g sýra (dala jsem mix ementálu a eidamu)
  • čerstvá bazalka k podávání (nemusí být)

Postup

Cibuli, mrkev, celer, petržel a česnek krátce posekáme v robotu nadrobno. Vyklopíme do hrnce a na olivovém oleji opečeme. Přidáme protlak, vlijeme rajčata (plechovky vypláchneme trocou vody a vlijeme taky do hrnce) okořeníme a asi čtvrt hodiny dusíme.

Do omáčky vmícháme tuňáka a kukuřici.

Mezitím si dáme do osolené vody vařit těstoviny (pozor - nepřevařit, ještě se budou zapékat), slijeme je, promícháme s omáčkou a dáme do zapékací mísy. Posypeme hustě sýrem a v troubě předehřáté na 190 stupňů dáme na chvíli zapéct. 




Žádné komentáře:

Okomentovat