17. 11. 2015

Bábovka s mrkví a ananasem


Zajímavá bábovka, která je vláčná díky mrkvi a ananasu. Formu je potřeba důkladně vymazat a vysypat, protože těsto má tendenci se přichytávat. Odměřování je na hrnky, použijte klasický o objemu 250 ml.

Přísady

  • 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • špetka soli
  • 1/2 hrnečku cukru
  • 1/2 hrnečku oleje
  • 2 najemno nastrouhané mrkve
  • 2 hrnky polohrubé mouky (1/2 hrnku jsem dala celozrnnou špaldovou mouku)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 ananasový kompot

Postup

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Po částech zašleháme olej. Střídavě vmícháváme mrkev, mouku smíchanou s práškem do pečiva a šťávou z kompotu. Vmícháme i pokrájený ananas.

Bílky ušleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta.

Těsto vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předem vymazali a vysypali. Pečeme v troubě vyhráté na 160 stupňů (horkovzduch) asi hodinu (zkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená).

Žádné komentáře:

Okomentovat