5. 12. 2015

Holandský řízek podle Karolíny


Určitě znáte pořad Karolíny Kamberské na Primě. Mám její novou kuchařku a tohle je první vyzkoušený recept. V jídelnách jsem toto jídlo milovala a tenhle recept předčil dokonce moje očekávání.

Přísady

    • 600 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
    • 150 g tvrdého sýra
    • sůl, pepř
    • petrželka (vynechala jsem)
    • 3 vejce (1 do masa, 2 na obalení)
    • 1 lžíce mléka
    • hladká mouka na obalení
    • čerstvá strouhanka
    • nastrouhaná citronová kůra (vynechala jsem)
    • rostlinný olej na smažení

      Postup

      Maso zbavte případných chrupavek, nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky a jedním vejcem a mlékem. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.

      Směs rozdělte na 4 stejné díly (pro velké řízky) a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky (57 mm vysoké). Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. 

      V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a řízky usmažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát tuk na papírových ubrouscích.

      Podávejte s bramborovými pusinkami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

      Žádné komentáře:

      Okomentovat