10. 12. 2015

Kokosky podle receptu z roku 1930


Z pečení cukroví mi zbyly bílky, tak jsem se rozhodla poprvé upéct kokosky. Recept jsem našla na internetu a je prý hodně starý. V každém případě se kokosky povedly, takže recept předávám dál :-)

Přísady

  • 4 velké bílky
  • špetka soli
  • 250 g moučkového cukru
  • 120 g strouhaného kokosu
  • 60 g strouhanky
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

Bílky ušleháme v pevný sníh a za stálého šlehání po částech přidáváme cukr. Nádobu, v níž šleháme, postavíme do jiné nádoby s horkou vodou a šleháme dál, až je bílková hmota horká. Potom přidáme kokos a strouhanku a zlehka prošleháme, až se všechno sváže. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a po promíchání hmotu z ohně odstavíme.

Po vychladnutí děláme na plech vyložený pečícím papírem lžičkou malé kopečky (z jedné dávky jsou 2 plechy). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (pekla jsem na horkovzduch 150 stupňů) do zlatožluta. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme proschnout (pekla jsem večer a plechy nechala do rána v troubě).  



Žádné komentáře:

Okomentovat