2. 6. 2016

Drobenkový koláč


Tenhle koláč je u nás velmi oblíbený a peču ho s různými úpravami. Předkládám vám zatím poslední verzi, která je trochu "ozdravěná" :-)

Přísady

Těsto:
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 110 g polohrubé mouky
  • 75 g tmavého třtinového cukru
  • 75 g másla

Náplň:
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g bílého jogurtu
  • 150 ml mléka
  • 60 g cukru (nebo podle chuti)
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • čerstvé ovoce - např. jahody, meruňky a borůvky

Postup

Ze surovin na těsto uděláme drobenku (na pomoc si můžeme vzít robota se sekacími noži).

Suroviny na náplň (kromě ovoce) vymícháme v misce dohladka.

Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložíme pečícím papírem. 1/2 drobenky nasypeme do formy, natřeme náplň, posypeme ovocem a zbytkem drobenky.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.

Poznámka na závěr - pokud nemáte formu se zvednutými okraji, doporučji pod ní dát do trouby plech, protože máslo v drobence má tendenci vytékat.

Žádné komentáře:

Okomentovat