25. 10. 2016

Hruškové muffiny s kokosem


Na podzim je k dispozici hodně výborných druhů ovoce, mezi nimi i hrušky. Dostala jsem jich bedýnku od babičky a dědečka, takže volba na víkendový moučník byla jasná. Manžel dostal chuť na kokos a tak vznikla tahle skvělá kombinace hrušky-kokos. Doporučuji použít hrušky hodně zralé, pokud je budete mít tvrdší, bude lepší oloupat slupku.

Přísady

  • 70 g strouhaného kokosu 
  • 80 - 90 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g hladké mouky
  • 60 g žitné celozrnné mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 180 ml mléka
  • 60 g rozehřátého másla
  • 6 zralých hrušek, vyjádřincovaných a nakrájených na kostičky

Postup

Jako u všech muffinových těst smícháme zvlášť suché a zvlášť morké přísady: do větší mísy dáme mouky, prášek do pečiva, kokos, cukr, sůl a skořici. Přimícháme pokrájené hrušky a dobře promícháme. V druhé, menší míse dobře prošleháme mléko s vejcem a máslem.

Tekutou směs vlijeme do větší mísy se suchými přísadami a zlehka promícháme. Je důležité těsto nepřemíchat, jakmile zmizí mouka, je hotovo.

Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pomocí lžíce těsto rozdělíme do 12 košíčků.

Pečeme v troubě vyhřáté na 185 stupňů 20 až 30 minut. Po chvilce muffiny vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Žádné komentáře:

Okomentovat