15. 1. 2017

Zapečené gnocchi s ricottou a špenátem, kuřecí paličky


Zapečené gnocchi jsou skvělou přílohou k pečenému masu, ale mohou sloužit i jako samostatné jídlo. Pokud neseženete ricottu, zkuste ji nahradit českou Lučinou.

Přísady

  • 500 g bramborových gnocchi (chlazených)
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 malá mrkev, nakrájená na malé kostičky
  • 1 řapík celeru, nakrájený na kousky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • olivový olej
  • sůl, pepř, příp. tymián
  • balení baby špenátu
  • 1 ricotta
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání
  • 50 g strouhaného čedaru
  • kuřecí paličky
  • grilovací koření na kuře (ideálně bez glutamátu)

Postup

Maso ze všech stran okořeníme, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a upečeme.
 
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a celer a opečeme. Přidáme česnek, krátce zarestujeme, přidáme špenát a po jeho zavadnutí vmícháme ricottu a smetanu. Podle chuti okořeníme.
 
Gnocchi dáme do zapékací mísy a přelijeme směsí, navrch dáme strouhaný sýr a ve vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat