30. 4. 2017

Drobenkový koláč s vločkami a jablky


Drobenkový koláč na všechny možné způsoby peču poslední dobou nejčastěji. Nabízím vám skvělou verzi s ovesnými vločkami a jablky. Nezapomeňte na skořici, bez ní by to nebylo ono.

Přísady

Těsto:
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 90 g polohrubé mouky
  • 40 g ovesných vloček
  • 75 g tmavého třtinového cukru
  • 90 g másla
  • 1/2 lžičky skořice

Náplň:
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g bílého jogurtu
  • 60 g cukru (nebo podle chuti)
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • pokrájená jablka (mohou být i se slupkou, počítejte ale s horším krájením)
  • skořice

Postup

Ze surovin na těsto uděláme drobenku (na pomoc si můžeme vzít robota se sekacími noži).

Suroviny na náplň (kromě jablek a skořice) vymícháme v misce dohladka.

Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložíme pečícím papírem. Větší polovinu drobenky nasypeme do formy, natřeme náplň, poklademe jablky, které posypeme skořicí, a nakonec zbytkem drobenky.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.
Poznámka na závěr - pokud nemáte formu se zvednutými okraji, doporučji pod ní dát do trouby plech, protože máslo v drobence má tendenci vytékat.

Žádné komentáře:

Okomentovat