7. 7. 2017

Kynuté lívance s borůvkami a smetanou


V restauraci si ráda dávám lívanečky s borůvkami, ale do dnešního dne jsem je ještě doma nezkusila. Dnes konečně jsem se do nich pustila - syn si ale vymyslel k obědu jeho oblíbené lívance a v mrazáku se mi krčila malá krabička borůvek.

Přísady

  • 240 g hladké mouky
  • 20 g cukru
  • 1/2 sáčku sušeného droždí
  • 2 malá vejce
  • sůl
  • 1 a 1/2 hrnečku teplého mléka
  • máslo na smažení
  • miska mražených borůvek
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička škrobu
  • zakysaná smetana (příp. i jogurt)
  • trochu moučkového cukru

Postup

Do mísy odvážíme mouku, cukr a droždí, přidáme sůl, vejce a teplé mléko. Metličkou vymícháme středně husté těsto a pod utěrkou ho necháme na teplém místě vykynout (cca půl hodiny).

Na rozehřátou pánev dáme vždy trochu másla a usmažíme lívanečky z obou stran dozlatova.

V rendlíku povaříme borůvky s cukrem. V troše vody rozmícháme škrob a vlijeme k borůvkám, minutu povaříme a necháme trochu zchladnout. 

Smetanu rozmícháme s trochou moučkového cukru, podle chuti můžeme dát půl napůl s jogurtem.

Hotové lívanečky podáváme s borůvkami a zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat