17. 4. 2018

Bleskové pita pizzy se špenátem a sázeným vejcem


Zkuste použít pita chleba netradičně - jako pizzu, výsledek vás určitě mile překvapí. Uvedené množství je na 5 ks.

Přísady

  • 5 chlebů pita
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 450 g mraženého listového špenátu (nebo čerstvého baby špenátu)
  • 5 vajec
  • sůl
  • pepř
  • 100 g šunky od kosti (nebo prosciutta)
  • 60 g parmazánu, hrubě nastrouhaného
  • 1 balení mozzarelly (nemusí být)

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů (horkovzduch).

Pita chleby rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek prolisujeme do misky, přidáme olivový olej a tímto potřeme chleby, hlavně po okrajích. 

Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj vodu (čerstvý spaříme pod horkou vodou a také vymačkáme vodu). Na každý chléb vytvoříme ze špenátu věnec a do středu vyklepneme po jednom vajíčku. Špenát i vajíčka osolíme a opepříme. Pizzy posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 10 až 15 minut. Ke konci poklademe natrhanou šunkou, kterou necháme asi 5 minut prohřát.

Podáváme horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat