19. 1. 2020

Pečený medový losos s citrónem


Narychlo focené, ale moc dobré! Nedávno Vojta koupil velké balení citrónů a v Albertu měli akci na čerstvého lososa, takže se recept z Takové normální kuchařky přesně hodil :-) Po upečení se má posypat nakrájenou čerstvou pažitkou, kterou jsem bohužel neměla, ale skvěle posloužila nať z jarní cibulky.

Přísady

  • 2 citróny
  • 600 g filetu z lososa s kůží
  • 1 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 hrst pažitky (já použila nať z jarní cibulky)
  • sůl, pepř

Postup

Plech vyložíme pečícím papírem, 1 citrón nakrájíme na plátky a vyskládáme ho na papír. Na kolečka položíme lososa kůží dolů. Osolíme ho a opepříme.

Z druhého citrónu vymačkáme šťávu a spolu s medem a prolisovaným česnekem vmícháme do rozpuštěného másla. Touto směsí potřeme lososa.

V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut, až zezlátne a maso půjde lehce oddělit vidličkou.

Lososa vyndáme z trouby a posypeme nakrájenou pažitkou. Podáváme se salátem, my jsme si k němu dali i rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat