6. 3. 2020

Červenočočkový dhal


Indické jídlo, které má mnoho obměn. Základem je vždy čočka různého druhu a přidáním koření, zeleniny nebo kokosového mléka získáte pokaždé jinou chuť. Podávejte s rýží nebo plackami. 

Přísady

  • 1/2 pórku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 menší mrkve
  • olivový olej
  • malý kousek čerstvého zázvoru
  • mletý nebo podrcený římský kmín
  • kurkuma
  • uzená červená paprika
  • špetka kari
  • 3 hrsti červené čočky půlené
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • zeleninový vývar
  • 1 lžíce zakysané smetany

Postup

Zeleninu pokrájíme nadrobno (případně nasekáme v robotu se sekacími noži) a na oleji opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme všechno koření a krátce zarestujeme. Vlijeme vývar, rajčata z plechovky a přidáme čočku.

Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi čtvrt hodiny nebo dokud nebude čočka měkká. 

Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a podáváme např. s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat