16. 3. 2020

Tvarožník s ovocem a křupavou drobenkou


Tvarohové moučníky máme velmi rádi, tak jsem už předem věděla, že recept od Karolíny Four bude výborný. Místo původních mražených malin jsem dala čerstvé jahody, příště zkusím i jiné ovoce. Drobenka bez mouky, jen z vloček a mandlí je fantastická, krásně křupe. 

Přísady

  • 800 g polotučného tvarohu (příp. 3 vaničky + zbytek tučná zakysaná smetana)
  • 70 g třtinového cukru
  • 3 celá vejce
  • 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ovoce (čerstvé nebo mražené - jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
Drobenka:
  • 60 g ovesných vloček
  • 30 g třtinového cukru
  • 1/3 lžičky skořice
  • 50 g studeného másla
  • 50 g plátků mandlí

Postup

Tvaroh dobře promícháme spolu s cukrem a vajíčky do hladkého krému. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně, ale důkladně vmícháme.

V misce nebo robotu se sekacími noži uděláme drobenku z vloček, cukru, skořice, másla a mandlí.

Do dortové formy (průměr 24 cm) rozprostřeme tvarohové těsto, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny. Tvarožník krájíme až vychladlý. 


2 komentáře:

  1. Dobrý den Zuzko,
    včera jsem na Vašem blogu našla recept na Krtkův dort ve skleničce. :) Nakoupila jsem suroviny, že ho dnes udělám, ale recept už nemůžu dohledat. Byla byste tak moc hodná a poslala mi recept emailem? Předem moc děkuji a děkuji za Vaše super tipy na dezerty.
    Míša (zarubova79@gmail.com)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, omlouvám se, ale recept jsem musela z webu stáhnout, protože s jednalo o porušení autorských práv. I když jsem si některé suroviny upravila podle sebe, byl to recept z kuchařky My Cooking Diary 2.
      Jsem ráda, že se tipy na dezerty líbí. Mějte se krásně.
      Zuzka H.

      Smazat