Tvarohové moučníky máme velmi rádi, tak jsem už předem věděla, že recept od Karolíny Four bude výborný. Místo původních mražených malin jsem dala čerstvé jahody, příště zkusím i jiné ovoce. Drobenka bez mouky, jen z vloček a mandlí je fantastická, krásně křupe.
Přísady
- 800 g polotučného tvarohu (příp. 3 vaničky + zbytek tučná zakysaná smetana)
- 70 g třtinového cukru
- 3 celá vejce
- 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ovoce (čerstvé nebo mražené - jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
Drobenka:
- 60 g ovesných vloček
- 30 g třtinového cukru
- 1/3 lžičky skořice
- 50 g studeného másla
- 50 g plátků mandlí
Postup
Tvaroh dobře promícháme spolu s cukrem a vajíčky do hladkého krému. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně, ale důkladně vmícháme.
V misce nebo robotu se sekacími noži uděláme drobenku z vloček, cukru, skořice, másla a mandlí.
Do dortové formy (průměr 24 cm) rozprostřeme tvarohové těsto, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny. Tvarožník krájíme až vychladlý.
Dobrý den Zuzko,
OdpovědětVymazatvčera jsem na Vašem blogu našla recept na Krtkův dort ve skleničce. :) Nakoupila jsem suroviny, že ho dnes udělám, ale recept už nemůžu dohledat. Byla byste tak moc hodná a poslala mi recept emailem? Předem moc děkuji a děkuji za Vaše super tipy na dezerty.
Míša (zarubova79@gmail.com)
Milá Míšo, omlouvám se, ale recept jsem musela z webu stáhnout, protože s jednalo o porušení autorských práv. I když jsem si některé suroviny upravila podle sebe, byl to recept z kuchařky My Cooking Diary 2.
VymazatJsem ráda, že se tipy na dezerty líbí. Mějte se krásně.
Zuzka H.